Германските министри на външните работи и на финансите се обявиха

...
Германските министри на външните работи и на финансите се обявиха
Коментари Харесай

Германия се обяви против ембарго върху вноса на петрол, газ и въглища от Русия

Германските министри на външните работи и на финансите се оповестиха срещу налагането на ембарго върху вноса на нефт, газ и въглища от Русия поради
войната в Украйна, съобщи Франс прес.

" Готови сме да платим доста, доста висока икономическа цена ", увери външната министърка на Германия Аналена Бербок, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако на следващия ден в Германия или Европа светлините угаснат, това няма да спре танковете ", добави още тя и акцентира, че е щяла незабавно да вкара такива наказания, в случай че това е щяло да спре войната.

Бербок разгласи, че глобите би трябвало да могат да бъдат непокътнати в дълготраен проект и няма да има никаква изгода от тях, в случай че след три седмици се откри, че в Германия има ресурси единствено за няколко дни.

Германският финансов министър Кристиан Линднер също се причисли към мнението на Аналена Бербок и също прояви песимизъм по отношение на налагането на
ембарго върху съветските енергоносители.

Едно ембарго върху съветските енергоносители " би заплашило обществения мир " в Германия, предизвести и немският министър на стопанската система Роберт Хабек.

Германия внася от Русия 55 % от петрола и 42 на 100 от природния газ, които използва - взаимозависимост, която личното й държавно управление подлага на критика от началото на съветската инвазия в Украйна, само че за чието понижаване ще са нужни години, отбелязва Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

На фона на войната в Украйна, петролът нарастна внезапно, като тази заран цената на сорта Брент от Северно море приближи 140 $ за барел, преди да спадне до малко под 130 $. Има опасения, че скъпата сила ще се отрази отрицателно на международната стопанска система, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР