Германските консерватори на канцлера Меркел и социалдемократите на Шулц желаят

...
Германските консерватори на канцлера Меркел и социалдемократите на Шулц желаят
Коментари Харесай

Консерваторите и социалдемократите в Германия искат данъчни облекчения за хората с високи доходи

Германските консерватори на канцлера Меркел и социалдемократите на Шулц желаят да вдигнат тавана на най-високите данъчни ставки в страната за лицата с по-високи приходи, имащи годишни доходи в размер от 60 000 евро, заяви в понеделник източник на организация Ройтерс, осведомен с течащите все още договаряния за образуване на ново съдружно държавно управление.

Мярката беше обещана от десницата ХДС - ХСС по време на предизборната конкуренция и има за цел да обезпечи данъчни облекчения за хората с високи приходи. Ако информацията на Ройтерс е вярна, това ще съставлява сигнал за компромис от страна на Социалдемократическата партия (СДП), която упорства за повдигане на налозите за хората с високи приходи и за увеличение на обществените заплащания.

Трябва да се има поради, че сега по-високата данъчна ставка от 42% се ползва за тези, които печелят годишно към или повече от 53 700 евро.

Споразумението за понижаване на данъчната тежест е сигнал за напредък в договарянията при образуване на новото немско съдружно държавно управление. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР