Германските консерватори и социалдемократите започват преговори за правителство на 7

...
Германските консерватори и социалдемократите започват преговори за правителство на 7
Коментари Харесай

Германските консерватори и социалдемократите започват преговори на 7 януари 2018 г.

Германските консерватори и социалдемократите стартират договаряния за държавно управление на 7 януари 2018 година, оповестяват ДПА и други медии.

В края на първата седмица на 2018 година двете съществени партии в Германия ще стартират проучвателни диалози.

Днес водачите на Християндемократическия съюз, Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия организираха среща в Берлин, на която реализираха единодушие да се проведат първите договаряния сред 7 и 11 януари, а на 12 януари ще бъдат разисквани резултатите в партийните комисии и политическите групи . На срещата през днешния ден участваха Ангела Меркел, Хорст Зеехофер и Мартин Шулц.

На 21 януари социалдемократите организират основна партийна среща , на която ще решат дали да стартират публични съдружни договаряния с консерваторите.

Консерваторите и социалдемократите имат разлики по основни политически въпроси , в това число бежанците, опазването на здравето и Европа.

За първи път от Втората международна война Германия е без работещо държавно управление толкоз дълъг интервал. Партиите към момента не могат да се схванат след парламентарните избори на 24 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР