Германските католически епископи се споразумяха по въпроса за изплащане на

...
Германските католически епископи се споразумяха по въпроса за изплащане на
Коментари Харесай

Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили

Германските католически епископи се споразумяха по въпроса за погашение на компенсации до 50 000 евро на малолетните лица, станали жертви на полови похищения от духовни лица.

Според асоциации на жертвите на тези закононарушения сумата е алегорична, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Епископите, събрали се на годишната епископална конференция във Фулда, утвърдиха предложение за обезщетение, направено през март. Сумата за всяка една жертва ще бъде избрана от самостоятелна комисия. Молбите за обезщетение може да бъдат изпращани от януари следващата година. Молби могат да подават даже и лица, получили финансови обезщетения в предишното. Досега предишните компенсации за малолетни жертви на полови похищения от духовници не са превишавали 5000 евро.

Според организации на жертвите на половите издевателства препоръчаните от епископите компенсации няма да подкрепят жертвите.

Асоциациите упорстват по въпроса да има диспути в Народното събрание, с цел да се хвърли светлина върху всички тези действия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР