Германските граждани са нееднозначни относно действията на германския канцлер Олаф

...
Германските граждани са нееднозначни относно действията на германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

В Германия расте недоволството от Олаф Шолц заради Украйна

Германските жители са нееднозначни по отношение на дейностите на немския канцлер Олаф Шолц за превъзмогване на последствията от рецесията, зародила поради обстановката към Украйна. Това демонстрират резултатите от изследване, извършено от изследователския институт Forsa по поръчка на телевизионния канал RTL, оповестява Die Welt във вторник, 29 март.

Само 46% от интервюираните правят оценка позитивно ограниченията, подхванати от немското държавно управление. В същото време 47% от интервюираните заявяват недоволството си от работата на кабинета под управлението на Шолц.

Следва да се има поради, че през последната седмица броят на недоволните се е нараснал с 5%. Така за първи път от началото на специфичната интервенция в Украйна делът на германците, които правят оценка отрицателно дейностите на канцлера, надвиши каузи на тези, които назовават ограниченията на Шолц за превъзмогване на следствията от рецесията задоволителни.

Още по-нееднозначна беше реакцията на популацията към пакета за поддръжка, който управляващите одобриха на 25 март на фона на покачващите се цени на силата. Припомняме, че програмата планува данъчни облекчения от 300 евро, отстъпки за бензин и дизел, както и еднократно заплащане от 100 евро на фамилиите за всяко дете.

Според резултатите от изследването единствено 29% от респондентите са споделили, че тези ограничения ще бъдат задоволителни, с цел да облекчат въздействието на покачващите се цени на силата. Мнозинството от интервюираните, а точно 64%, нарекоха държавните ограничения за незадоволителни.

Мненията на жителите също са разграничени по въпроса дали Германия би трябвало изцяло да се откаже от съветския газ и нефт. Повече от половината от интервюираните (52%) споделиха, че страната не би трябвало изцяло да стопира доставките на енергийни запаси от Руската федерация.

Само 42% от интервюираните нарекоха мярката за нужна и показаха желанието си да се примирят с евентуалните последствия от дефицит и повишаване на цените и икономическа криза.

Трябва да се означи, че още на 3 март, малко след началото на съветската специфична интервенция в Украйна, повече от 60% от интервюираните обявиха, че немското държавно управление би трябвало да спре вноса на газ от Русия, 32% се опълчиха.

Това демонстрират резултатите от социологическо изследване, извършено от института Civey по поръчка на немското седмично списание Wirtschaftswoche. Така за по-малко от месец отношението на немските жители към въпроса за вноса на съветски енергийни запаси претърпя съществени промени.

Както заяви EADaily, съветският президент Владимир Путин по-рано инструктира заплащанията за доставките на газ към неприятелските страни да се правят в рубли. Той сподели, че Русия ще откаже да одобри заплащане за контракти в компрометирани валути, в това число долари и евро.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти в понеделник, 28 март, че Москва работи по детайлите за доставките на газ за вражески страни за рубли, само че в случай че Европа откаже да заплаща в съветска валута, Москва няма да прави щедрост и да доставя газ за Европа гратис.

На фона на полемиките в Европейски Съюз за налагане на ембарго върху съветските енергийни запаси, специалисти в Германия предизвестиха, че сходен сюжет ще докара до понижаване на Брутният вътрешен продукт на Германия с 0,5-3%, което почти подхожда на разноски от 200 до 1200 евро на глава от популацията.

Трябва да се означи, че през днешния ден канцлерът Олаф Шолц реагира извънредно остро на въпроса за последните калкулации на немски учени за това какви последици чакат немската стопанска система, в случай че вносът на съветски газ бъде неразрешен, като назова математическите модели „ безотговорни “.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР