Германските домакинства ще трябва да плащат стотици евро повече годишно

...
Германските домакинства ще трябва да плащат стотици евро повече годишно
Коментари Харесай

Още по-солени сметки за газ за германците заради нова такса

Германските семейства ще би трябвало да заплащат стотици евро повече годишно за газ поради нова такса, която ще бъде въведена от държавното управление за подкрепяне на енергийните компании да покрият разноските си.

Преди войната в Украйна Германия внасяше повече от половината газ от Русия. Сега страната към този момент има едни от най-високите битови сметки за газ в Европа.

Въвеждането на таксата е належащо, с цел да се предотврати сривът на немския енергиен пазар, твърдят управляващите. Trading Hub Europe, немският оператор на газовия пазар, съобщи, че е определил тя да бъде 2,419 цента за киловатчас (kWH).

Министрите дадоха обещание таксата, която ще бъде наложена от 1 октомври и ще остане в действие до април 2024 година, ще бъде съпроводена от спомагателна поддръжка за семействата.

Цените на газа се покачиха след нахлуването в Украйна, защото западните страни постановиха наказания и дадоха обещание последователно да спрат съветския импорт. Европейски Съюз споделя, че ще понижи вноса на газ от Русия с две трети в границите на една година, само че не е наложил цялостна възбрана.

Въвеждането на таксата за приблизително четиричленно семейство таксата значи спомагателни годишни разноски от към €480 ($489; £404), съгласно изчислението на платформата за съпоставяне на цените Verivox за междинна сметка за газ от €3568 на година.

Предприятията също ще бъдат обект на таксата и Федерацията на немската промишленост прикани за повече поддръжка.

Междувременно икономисти предизвестиха, че тя в допълнение ще тласне инфлацията - през юли тя доближи 8,5%, оповестява БиБиСи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР