Германските депутати отказаха да решат недостига на донорски органи с

...
Германските депутати отказаха да решат недостига на донорски органи с
Коментари Харесай

Германският парламент отказа законопроект за улесняване на донорство на органи

Германските депутати отхвърлиха да решат дефицита на донорски органи с промяна, която би трансформирала множеството хора евентуални донори, в случай че не възразят, оповестява АП.

След спор, който сблъска партиите, Народното събрание гласоподава 379 на 292 против предлагането.

Понастоящем лекарите в Германия могат да трансплантират органи единствено от хора, които интензивно заявяват желанието си, да вземем за пример като носят донорска карта или изразят волята си приживе.

Повече от 1000 души в страната от 83 милиона умират всяка година, до момента в който чакат трансплантации.

Съгласно нова система, препоръчана от министъра на опазването на здравето Йенс Спан и други, хората автоматизирано биха били считани за донори, в случай че не се откажат от това, като се включат в указател, в който да заявят своите възражения - което биха могли да създадат когато и да е.

Роднините могат също по този начин да заявят пред управляващите, че умрелият ясно е заявил, че не желае да подарява.

Спан акцентира, че 22 от 28 страни на Европейския съюз имат сходни системи, в които " донорството на органи не е изключение, а предписание. " Той разяснява по-рано, че всичко, което са опитвали до момента, не е довело до увеличение на броя на донорите.

Друга междупартийна група депутати съобщи, че предлагането повдига правни и етични опасения по отношение на правото на хората да дефинират личната си орис.

Призовава хората да бъдат питани за техните планове, когато вземат персонални карти, които са наложителни в Германия и би трябвало да се възобновяват на всеки 10 години.

Групата съобщи, че желае да подсигурява, че донорството на органи остава " умишлено и непринудено решение, за което не можеш да бъдеш принуждаван от страната. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР