Германските депутати настояват за обяснение след разпространението на предполагаем брифинг

...
Германските депутати настояват за обяснение след разпространението на предполагаем брифинг
Коментари Харесай

Русия подслушва в Бундесвера за ракетите Taurus за Украйна?

Германските депутати упорстват за пояснение след разпространяването на хипотетичен брифинг на Бундесвера от съветска медия, в който явно са били разисквани чувствителни въпроси, свързани с Украйна, оповестява ДПА.

" Ако тази история се окаже вярна, това ще бъде доста спорен случай " , съобщи Константин декор Ноц, ръководител на комисията за парламентарен контрол на Бундестага.

Думите му бяха във връзка 30-минутен аудиозапис, публикуван през вчерашния ден от основния редактор на съветската държавна телевизия " Раша тудей " (Russia Today) Маргарита Симонян, за който немските депутати се притесняват, че може да е бил подслушан.

В записа се чува по какъв начин високопоставени чиновници от Военновъздушни сили разискват теоретичната опция

Германското министерство на защитата проверява дали поверителни диалози може да са били прихванати, уточни представител на ведомството.
 Бундестагът утвърди далекобойни оръжия за Украйна, само че не загатна Taurus
Бундестагът утвърди далекобойни оръжия за Украйна, само че не загатна Taurus

Опозицията от ХДС/ХСС настояваше точно те да бъдат доставени на Киев

Предполагаемият диалог включва детайлности от дебата по отношение на даването на ракети Taurus на Украйна, както и евентуално скандално изказване по адрес на други западни съдружници.

Записаният диалог е по отношение на това дали к рилатите ракети Taurus теоретично биха могли да унищожат моста, издигнат от Русия към украинския полуостров Крим , анексиран от Москва в нарушаване на интернационалното право.

В записа се загатва и че британците имат " няколко души на земята " по отношение на разполагането на техните крилати ракети Storm Shadow, изпратени на Украйна.

Информация за това идва след гнева във Англия поради това, което от страна на немския канцлер Олаф Шолц.
 Русия упреква Германия в прикриване на следи за Taurus
Русия упреква Германия в прикриване на следи за Taurus

Решението на Бундесвера да блокира сметки в X (бивш Twitter), които разпространяваха диалози сред немски офицери

В подтекста на дебата за ракетите Taurus Шолц беше декларирал, че " това, което британците и французите вършат във връзка с контрола на задачата, не може да бъде направено в Германия ", без да дава повече детайлности.

Някои считат думите му за показателни за това, че френските и английските сили оказват помощ при контрола на задачите на крилатите ракети , изпратени на Украйна. Лондон незабавно отхвърли тези изказвания.

Въпреки настойчивите претенции на Киев Шолц неведнъж е изключвал да бъдат доставени ракети Taurus на Украйна с претекста, че се опасява, че, стартирана от Кремъл през февруари 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР