Германските депутати днес одобриха законодателство, което ще улесни транссексуалните, интерсексуалните

...
Германските депутати днес одобриха законодателство, което ще улесни транссексуалните, интерсексуалните
Коментари Харесай

Германия прие законопроект, който ще улесни хората да променят името и пола си

Г ерманските депутати през днешния ден утвърдиха законодателство, което ще улесни транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да трансформират името и пола си в формалните си документи , съобщи Асошиейтед прес.

" Законът за самоопределяне " е една от няколкото обществени промени, обещани от демократичното съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц и ще влезе в действие на 1 ноември.

Германия, която е страната в Европейски Съюз с най-многобройно население, последва няколко други страни, които също одобриха сходни закони, отбелязва АП. Долната камара на Народното събрание утвърди законопроекта с 374 гласа " за " против 251 " срещу " и 11 " въздържал се ".

Germany's parliament has passed a new law that simplifies the process for transgender, intersex, and nonbinary individuals to officially change their name and gender. For some activists though, the legislation doesn't go far enough:
— DW News (@dwnews)
Приетото законодателство ще разрешава на пълнолетните хора да трансформират личното име и пола си по документи в службата по вписванията без спомагателни формалности. Те ще би трябвало да подадат уведомление в службата три месеца преди смяната.

Законът, който сега е мощ, изисква физическите лица, които желаят да сменят пола си, записан в формалните документи, първо да получат оценки от двама специалисти " задоволително добре осведомени със характерните проблеми на транссексуализма ", а по-късно и правосъдно решение. Този закон е признат преди към 40 години и от този момент немският висш съд е отменил някои от наредбите му, изискващи хората да се разведат, да бъдат стерилизирани и да се положат на интервенция за промяна на пола.

Новото законодателство се концентрира върху правната еднаквост на физическите лица. То не включва никакви промени в немските разпореждания за интервенциите за смяна на пола.

Andy Vermaut shares:Germany to vote on new law that makes it easier to change gender: submitted by /u/mancinedinburgh
[link] [comments] Thank you!
— Andy Vermaut (@AndyVermaut)
Новите правила ще разрешат на малолетните на 14 и повече години да трансформират името и юридическия си пол с утвърждението на своите родители или настойници. Ако те не са съгласни, юношите ще могат да изискат от фамилен съд да разреши смяната.

В случаите на деца под 14 години родителите или настойниците им ще би трябвало да подават заявки в службата по вписванията от тяхно име. 

След като формалната смяна на името и пола влезе в действие, няма да се позволяват други промени в продължение на една година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР