Германски туристически концерн планира да стартира чартърната си програма до

...
Германски туристически концерн планира да стартира чартърната си програма до
Коментари Харесай

Германски туристи тръгват към България от 2 юли

 Германски туристически тръст възнамерява да започва чартърната си стратегия до България от 2 юли 2021 година, заяви Калин Сутев - представител на компанията у нас. Полетите ще бъдат до Варна и Бургас и ще се реализират от българската самолетна компания European Air Charter. Първите туристи ще дойдат от Дюселдорф и Лайпциг и ще бъдат настанени главно в Златни пясъци и Слънчев бряг.

В интервала 20-22 юни 2021 година се чака на опознавателен тур у нас да пристигнат  представители на над 100 туристически бюра от цяла Германия, предава travelnews.bg.  От немска страна към момента чакат българските министерства на туризма и на опазването на здравето да разработят идея за сигурността на гостите. 

Браншовици са безапелационни, че вкарването на България в зеления лист за пътувания на германците не е задоволителна мярка за рестарта на пътуванията им към Черноморието. Липсата на карантинни хотели и лаборатории за тестване на туристите в курортите да вземем за пример въпрепятства огромна част от същинските резервации. Според Калин Сутев концепцията за сигурността на гостите би трябвало да бъде показана в Германия. Такава към този момент са защитили Гърция, Кипър, Хърватия и Италия.

След това работа към външното министерство на Германия дава цялостно позволение за пътешестване до дестинацията. Поради тази причина сега от концерна със седалище у нас създават лична идея, с цел да може полетите да бъдат възобновени. В документа следва да бъдат избрани карантинните места за настанявания в курортите при определяне на COVID-19, кой поема разноските и кой реализира контрола.

Германската страна упорства и за лаборатории за тестване в комплексите и дигитализиране на резултатите от тях. Липсата на карантинни хотели и лаборатории за тестване на туристите в курортите е спънка за " отварянето " и на английския пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР