Германски салон за сладолед разшири менюто си с предложение, което

...
Германски салон за сладолед разшири менюто си с предложение, което
Коментари Харесай

ВКУС, КОЙТО ПЪЛЗИ: В Германия предлагат сладолед от щурци и сушени насекоми


Германски салон за сладолед разшири менюто си с предложение, което пълзи по кожата – сладолед с усет на щурец и изсушени кафяви инсекти от горната страна.

Необичайнаото предложение може да се закупи в магазина на Томас Миколино в Ротенбург на Некар, Южна Германия, заяви осведомителната организация ДПА.

Миколино има навика да основава усети, които са надалеч отвън типичните желания на германците за ягода, шоколад, банан и ванилия.

В предишното той е предложил сладолед от черен дроб и сирене Gorgonzola, както и позлатен сладолед за 4 евро (£3,50) на топка.

„ Аз съм доста любопитен човек и желая да опитам всичко “, сподели Миколино пред ДПА. „ Ял съм доста неща, в това число доста странни неща, а щурците бяха нещо, което към момента желаех да опитам, също под формата на сладолед. “

Това, че той към този момент може да създава аромата на щурец, се дължи на правилник на Европейския съюз, който разрешава потреблението на насекомите в храната.

Съгласно регламента щурците могат да бъдат замразени, изсушени или употребявани като прахуляк. Европейски Съюз към този момент позволи мигриращи скакалци и ларви на брашнен бръмбар като хранителна добавка, съобщи ДПА.

Сладоледът на господин Миколино е изработен от брашно от щурци, гъста сметана, дестилат от ванилия и мед, а от горната страна го покрива със сушени цели щурци. Има " изненадващо апетитен усет ", сподели той.

Той добави, че до момента в който някои хора са отвратени и даже смутени, че предлага сладолед от инсекти, любопитните клиенти са харесали най-много новия усет.

„ Тези, които го пробват, са доста въодушевени “, сподели господин Миколино. „ Имам клиенти, които идват тук всеки ден и купуват лъжичка. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР