Германски съд постанови премахването на предизборни плакати с надпис Обесете

...
Германски съд постанови премахването на предизборни плакати с надпис Обесете
Коментари Харесай

Крайнодесни в Германия окачиха предизборни плакати, зовящи Обесете Зелените

Германски съд постанови премахването на предизборни плакати с надпис " Обесете зелените ", сложени от крайнодясна партия със подозрения за връзки с неонацистки групи, съобщи " Ройтерс ".

Плакатите, окачени в град Цвикау, са били сложени от " Третият път ", дребна партия, следена от службите за сигурност, дни преди изборите, които ще дефинират курса на най-голямата стопанска система в Европа след напускането на канцлера Ангела Меркел.

Зелените, трети в социологическите допитвания, евентуално ще бъдат част от съдружно държавно управление след изборите за Бундестага на 26 септември.

Германските опасения за крайнодясното принуждение бяха засилени преди две години, когато консервативният политик Валтер Любке беше убит от неонацист поради неговите проимиграционни възгледи.

Върховният районен съд в източната част на провинция Саксония анулира по -нисък съд, който съобщи, че плакатите могат да останат на крайници, стига да не са изложени в границите на 100 метра (109,36 ярда) от зелените плакати.

" Свободата на изложение на партията би трябвало да отстъпи на назад във времето в отбрана на публичната сигурност ", се споделя в изказване на по -висшия съд и се прибавя, че плакатите могат да се преглеждат като подбудителство към ненавист и принуждение против членове на Зелените.

Третият път твърди, че лозунгът е двузначен, изключително в подтекста на избори, защото пропагандните му плакати са зелени и че има съображение за независимост на словото за поддържане на плакатите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР