Германски съд отказа на мюсюлманин германско гражданство заради това, че

...
Германски съд отказа на мюсюлманин германско гражданство заради това, че
Коментари Харесай

Германия отказа гражданство на мъж, отказал ръкостискане с жена |

Германски съд отхвърли на мохамеданин немско поданство поради това, че той е отказал да стисне ръката на жена. Решението бе постановено в петък, написа " Дойче Веле ".

40-годишният доктор от Ливан дошъл в Германия през 2002 година. Обяснил, че отхвърля ръкостискането по религиозни аргументи.

Административният съд на Баден-Вюртемберг решил, че който отхвърля здрависване заради " фундаменталистка идея за просвета и полезности ", поради която гледа на дамите като " заплаха от полово прелъщение " е отхвърлил " интеграцията с немския метод на живот ".

Лекарят учил медицина в Германия и в този момент работи като старши доктор в клиника. Кандидатствал за гражданство през 2012 година За задачата подписал декларация за честност към немската конституция и против екстремизма. Преминал сполучливо теста за натурализация с допустимо най-високия резултат. Въпреки това получил отвод, тъй като отказал да се ръкува със служителката, когато трябвало да получи документа през 2015 година Жената си прибрала документа и отхвърлила заявката за кандидатстване.

Мъжът обяснил, че е заречен на брачната половинка си да не се ръкува с друга жена.

Обжалвал безрезултатно отхвърли пред Административния съд в Щутгарт и още веднъж обжалвал пред Административния съд в Баден-Вюртенберг (АБВ). След повторния отвод втората инстанция постановила, че мъжът може да апелира пред Федералния административен съд поради фундаменталната значителност на случая.

АБВ разказва ръкостискането като нормален невербален привет и обред за прощаване, който не зависи от пола на двете страни. Добавя, че то е процедура от епохи. Съдията написа също, че ръкостискането има и правно значение и символизира сключването на контракт. Затова - продължава съдията - ръкостискането е " надълбоко вкоренено в обществения, културния и правния живот и образува метода, по който живеем дружно ". Той заключава, че всеки, който откаже да се ръкува на основа пол нарушава правилото за равенството, заложен в немската конституция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР