Германски съд осъди трима сирийци на затвор за принадлежност към

...
Германски съд осъди трима сирийци на затвор за принадлежност към
Коментари Харесай

В Германия осъдиха трима сирийци за принадлежност към ИД

Германски съд осъди трима сирийци на затвор за принадлежност към организацията "Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Тримата са се показали за бежанци през 2015 година Съдът в Хамбург осъди 27-годишен обвинен на шест и половина години затвор и на по три години и половина другите двама, които са били малолетни по време на действието. Според съда е открито, че по разпореждане на ИД те са напуснали Сирия и са пристигнали в Германия през ноември 2015 година, когато в Европа имаше напор от стотици хиляди бежанци. Като "спяща клетка " тримата сирийци трябвало да изчакат указания от ИД в Германия. Групировката ги снабдила с подправени паспорти, пари и мобилни телефони.

Начинът, по който те достигнали Европа, е сходен на методите на някои от създателите на атентатите в Париж и Сен-Дени от 13 ноември 2015 година, в които бяха убити 130 души. Те употребявали същите каналджии за влизане в Гърция от Турция. На процеса 27-годишният обвинен признал, че фактически е бил вербуван от ИД. Тримата сирийци са били арестувани през септември 2016 година в бежански центрове в региона на Хамбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР