Германски съд осъди 97-годишна жена за съучастие в убийството на

...
Германски съд осъди 97-годишна жена за съучастие в убийството на
Коментари Харесай

97-годишна бивша машинописка в концлагера Щутхоф бе осъдена в Германия

Германски съд осъди 97-годишна жена за съучастничество в убийството на повече от 11 000 души до момента в който е работила като машинописка в нацистки концентрационен лагер през Втората международна война, съобщи Ройтерс като се базира на Северногерманското публично радио и телевизия (Norddeutscher Rundfunk/NDR) и на други медии.
Още по темата
Окръжният съд в северния град Итцехо е наложил на Ирмгард Фурхнер двугодишна условна присъда, съгласно известието. Тя е била съдена по закона за малолетни, тъй като е била едвам 18-годишна по време на закононарушенията. От 1943 до 1945 година Фурхнер е работила е в концентрационния лагер " Щутхоф ".

Началото на делото против Фурхнер бе отсрочено през септември предходната година, защото тя направи опит да избяга, само че беше хваната няколко часа, откакто не се яви в съда.

Около 65 000 души са умрели от апетит, от заболявания или в газовата камера в концентрационния лагер " Щутхоф " покрай Гданск в днешна Полша. Сред тях е имало военнопленници и евреи, хванати по време на нацистката акция за изтребване.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР