Германски прокурори влязоха и претърсиха редица офиси на Deutsche Bank

...
Германски прокурори влязоха и претърсиха редица офиси на Deutsche Bank
Коментари Харесай

Германската прокуратура нахлу в „Дойче банк”

Германски прокурори влязоха и претърсиха редица офиси на Deutsche Bank ( "Дойче банк "), в това число централата й във Франкфурт в границите на следствие за пране на пари, оповестяват от прокуратурата, представени от Bloomberg, съобщи Money.bg.
В акцията са взели участие общо към 170 души, а двама чиновници на най-голямата немска банка към този момент са обвинени. Действията на прокурорите са предизвикани от разкритията на Panama Papers, че банката оказва помощ на клиентите си да отварят офшорни компании и сметки в данъчни убежища.
Парите, получени нелегално, може да са трансферирани в сметки в Deutsche Bank, която не е докладвала за съмненията, че сметките може да са били употребявани за изпиране на пари, настояват прокурорите от Франкфурт.
Претърсванията обаче не са свързани с ролята на Deutsche на кореспондентска банка в големия скандал за пране на пари с Danske Bank. Германската банка е забъркана в него, защото се счита, че е обработила към 150 милиарда $ от общата сума на подозрителните покупко-продажби, обвързани с Danske, съгласно източници на Wall Street Journal.
Най-голямата датска банка е разследвана, откакто стана ясно, че през клона й в Естония са минали 230 милиарда $ посредством сметки на непознати жители, в това число руснаци. Схемата е работила в продължение на няколко години до 2015 година
"Deutsche Bank работи като кореспондентска банка за Danske Bank в Естония. Нашата роля беше да обработим заплащанията за Danske Bank. Ние прекратихме тази връзка през 2015 година, откакто идентифицирахме подозрителната активност от нейните клиенти ", съобщи представител на Deutsche.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР