Германски прокурори разследват настоящи и бивши служители на автопроизводителя Porsche,

...
Германски прокурори разследват настоящи и бивши служители на автопроизводителя Porsche,
Коментари Харесай

Германия разследва шеф на Porsche заради скандала Дизелгейт

Германски прокурори проверяват сегашни и някогашни чиновници на автопроизводителя Porsche, измежду които и член на управителния съвет, в границите на разследване за операции на нездравословните излъчвания.

Претърсени са към 10 пространства в провинциите Бавария и Баден-Вюртемберг. В акцията са взели участие близо 160 следователи.

" Тримата обвинени включват член на управителния съвет и член на висшето управление на Porsche. Третият обвинен към този момент не е чиновник на Porsche ", оповестяват от прокуратурата в Щутгарт.

 Масови механически проблеми след сервизната акция на VW поради
Масови механически проблеми след сервизната акция на VW поради " Дизелгейт "

87% от притежателите на наранени коли се оплакват

Претърсванията са част от следствие против чиновници на Porsche, обвинени в измами и лъжливи реклами, свързани с манипулирани системи за надзор на излъчванията на дизеловите леки коли.

Повече от 2 години и половина откакто Volkswagen призна, че е мамил при тестванията за нездравословни излъчвания на своите дизелови мотори в Съединени американски щати, автомобилният колос и някои от марките му не престават да бъдат разследвани от управляващите.

 Porsche желае €200 милиона от Audi поради
Porsche желае €200 милиона от Audi поради " Дизелгейт "

Още напрежение във Volkswagen Group

По-рано тази година немските прокурори разшириха следствието против сестринската марка на Porsche - Audi, която създаде 3.0-литров V6 дизелов мотор, употребен при към 80 000 моделa на VW, Audi и Porsche, за които е открито, че са оборудвани с противозаконен програмен продукт.

При днешната акция са претърсени и 2 обекта на Audi - в Инголщат и Некарсулм.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР