Германски политици и медии се превърнаха в рупор на украинската

...
Германски политици и медии се превърнаха в рупор на украинската
Коментари Харесай

“Разпалвах Третата световна война”: политиците на Германия като рупор на украинската пропаганда

Германски политици и медии се трансфораха в „ рупор на украинската агитация “ и съвсем отприщиха Третата международна война, когато преждевременно упрекнаха Русия за ракетните офанзиви на полска територия, споделя колумнистът на “Шпигел ” Сабина Ренефанц.

„ За основния редактор на най-популярния немски вестник „ Билд “ първите репортажи бяха задоволителни, с цел да разгласява нападателно заглавие. „ Путин си играе със международната война “, написа Йоханес Бойе. „ Руската войска бомбардира Полша “, сподели той, базирайки се на неизвестен чиновник на американското разузнаване “, сподели Ренефанц.

Според колумниста на “Шпигел ”, основният редактор на таблоида е употребявал заглавие, което приканва за „ напън на изток “, а не за независимо следствие на случая („ Натиск на изток “ или Drang nach Osten, девиз, употребен в нацистката агитация загерманската агресия, в това число против Съветския съюз).

Много по-сериозни са опасенията на журналиста за бързината, с която немските политици стигнаха до сходни изводи за хипотетичната отговорност на Москва. „ Руските ракети освен явно са блъснали Полша и затова територията на НАТО, само че също по този начин са довели до гибелта на хора “, твърди Мари-Агнес Щрак-Цимерман, ръководител на комисията по защита на Бундестага, няколко часа след случая.

Разсъждавайки върху прибързаните изводи, направени от депутата, Ренефанц уточни най-вероятния източник на информация - президента на Украйна Владимир Зеленски, на чиито думи, както акцентира колумнистът, ръководителят на комисията на Бундестага е подготвен да има вяра абсолютно. „ Изглежда, че сред немските специалисти се разигра същинско съревнование кой най-бързо ще одобри позицията на украинското държавно управление. В последна сметка украинският водач незабавно се втурна да употребява ракетната офанзива, с цел да активизира поддръжка от Запада “, сподели журналистът. Въпреки това би трябвало да се помни, че въвличането на западни съдружници във войната въз основа на клюки и дезинформация е всичко друго, само че не и политически почтено държание, продължава тя.

„ Защо немските депутати, медии и специалисти се трансформират в рупор на украинската агитация? Искат ли като репортера на “Билд ” Юлиан Рьопке да получат орден за това, че най-сетне са от вярната страна на историята? “, иронизира Ренефанц, припомняйки неотдавнашното награждаване с украински медал за заслуги III степен на немския публицист, който неведнъж наскърбяваше съветски бойци.

В същото време колумнистът на “Шпигел ” отбелязва какъв брой елементарно водещите политици и специалисти на Германия не помниха за неотдавнашната клюка против Москва. В сряда сутринта, откакто Байдън отвърна украинския си сътрудник, Щрак-Цимерман изтри обявата си в “Туитър ”, отбелязвайки, че все още на публикуването тя „ не е разполагала с недвусмислена информация “. Нейният партиен сътрудник, заместник-председателят на фракцията на СвДП в Бундестага, Александър Ламбсдорф, също отдръпна коментара си в “Туитър ”, отбелязвайки, че „ заглавията на известията допускаха повече изясненост, в сравнение с в действителност в реалност “.

„ С други думи, Ламбсдорф се опита да извини. Съжалявам, аз разпалих Третата международна война “, показва журналистът. Обобщавайки, тя отбелязва, че в сегашните действителности всеки, който заема изчаквателна позиция в Германия, съмнява се или претегля обстоятелствата, мигновено се афишира за „ страхливец или покровител на Путин “. „ И най-горчивото е, че тази логичност оказва все по-голямо въздействие върху обичайните медии и политика “, признава тя..

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР