Германски министри реагираха гневно след публикуване на информация, че президентът

...
Германски министри реагираха гневно след публикуване на информация, че президентът
Коментари Харесай

В Германия бесни на Тръмп: Потенциалната ваксина не е за продан и е за целия свят

Германски министри реагираха яростно след издание на информация , че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на немска компания " огромна парична сума " за изключителните права на ваксина против ковид, написа " Гардиън ".

" Германия не е за обмен ", натърти икономическият министър Петер Алтмайер пред ARD, реагирайки на главната тематика на вестник " Велт ам зонтаг " със заглавие: " Тръмп vs Берлин ".
 Тръмп желае изключителни права върху разработвана в Германия ваксина против ковид
Тръмп желае изключителни права върху разработвана в Германия ваксина против ковид

Тръмп е предложил огромна сума пари на немски учени

Вестникът написа, че Тръмп е предложил 1 милиард $ на основаната в Тюбинген биофармацевтична компания CureVac за ваксина " единствено за Съединени американски щати ".

Съобщава се, че немското държавно управление е предложило финансови тласъци имунизацията да остане в страната.

Информацията вбеси Берлин.

" Сега е значимо интернационалното съдействие, а не националните ползи ", сподели Ервин Рюдел, закостенял народен представител от Комисията по опазване на здравето към немския парламент.

Кристиан Линднер, водач на демократичната партия FDP, упрекна Тръмп в пропаганда, като означи, че " явно Тръмп ще употребява всички средства в предизборната акция ".

Германският здравен министър Йенс Шпан съобщи, че няма по какъв начин да стане администрацията да се снабди с имунизацията на CureVac . CureVac ще сътвори ваксина единствено " за целия свят " , предизвести Шпан и добави, че " не е за обособени страни ".

Американски представител пред Агенция Франс Прес разяснява, че информацията е пресилена. Източникът акцентира, че американското държавно управление е разговаряло с повече от 25 компании, които могат да оказват помощ с създаването на ваксина. Повечето от тези компании са получили средства от американски вложители. Представителят отхвърли, че Съединени американски щати желаят евентуалната ваксина единствено за себе си.

CureVac, учредена през 2000 година, е основана в немската провинция Тюрингия. Тя има клонове във Франкфурт и Бостън. Тя специализира върху създаването на лечения в битката с рака, лекуване на редки болести и основаване на ваксини.

Инвеститори в CureVac увериха, че имунизацията няма да се продава единствено на една страна.

Алтмайер приветства коментара като " фантастично решение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР