Германски издания съобщават, че три български момичета от едно семейство

...
Германски издания съобщават, че три български момичета от едно семейство
Коментари Харесай

Три български момичета са се удавили в река Рейн в Германия

Германски издания оповестяват, че три български девойки от едно семейство са се удавили в река Рейн. Случаят е от предходната седмица, само че през днешния ден информацията беше доказана, предава.

Момичетата са на 13,14 и 17 години. Те живеели със фамилията си в квартал Марксло на град Дуисбург. На 16 юни отишли на плаж, влезнали във водата, само че преминаващ транспортен съд направил мощни талази и децата ненадейно изчезнали.

17-годишното момиче било извадено от други плажуващи, само че умряло макар опитите за възкръсване. Според локалните медии то се споделя Ели и е братовчедка на другите две деца. Сестрите Жулиета и Гергина пък бяха търсени от спасители, водолази и полиция дни наред.

Над 160 души претърсваха реката както с катери, по този начин и с хеликоптери. В петък полицията разгласи, че към този момент няма възможност девойките да са живи. Късно през вчерашния ден пък холандската полиция откри телата на две девойки в холандската част на реката. Според описанието на облеклата и бижутата става дума точно за Жулиета и Гергина. Назначена е обаче и ДНК-експертиза, а резултатите ще са подготвени в края на седмицата.

Рейн е рискова за къпане, защото скоростта нa вoдaтa нa реката на мoмeнти дocтигa 12 км/ч., a вълнитe oт преминаващите кораби вършат плувaнeтo в рeкaтa рисковано дoри зa опитни плувци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР