Германски гражданин беше арестуван на летището в Мюнхен по подозрение

...
Германски гражданин беше арестуван на летището в Мюнхен по подозрение
Коментари Харесай

Задържаха германец, шпионирал за Русия

Германски жител беше задържан на летището в Мюнхен по съмнение в държавна измяна, допуска се, че е бил във връзка със чиновник на разследващата работа за предаване на разследваща информация на Русия.

Това е втори арест по отношение на шпионаж в немските разследващи служби. Артур Е. е задържан по съмнение в държавна измяна, когато е влезнал в Германия от Съединени американски щати, оповестиха следователите от Карлсруе. Той е бил помощник на арестуван за шпионаж предходната година чиновник на разузнаването.

Според Федералната основна прокуратура в Карлсруе Артур Е. е обвинен, че е бил свръзката сред сътрудника на Русия в немското разузнаване и Кремъл. Той персонално е пренасял част от информациите и я е предавал на съветските секрети служби.

Арестуваният мъж е немски жител и не е чиновник на тайните служби на Германия. Разследването се организира в тясно съдействие с немската работа за външно разузнаване и Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати.

През декември чиновник на немското разузнаване беше задържан за хипотетичен шпионаж в интерес на Русия. Според основния прокурор Карстен Л. е упрекнат в държавна измяна. Освен това се твърди, че е предал на съветска разследваща работа информация, която е била държавна загадка.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР