Германски доктори се обявиха против предложението младите хора, търсещи убежище,

...
Германски доктори се обявиха против предложението младите хора, търсещи убежище,
Коментари Харесай

Германски лекари са против тестовете за определяне на възрастта на мигрантите

Германски доктори се оповестиха срещу предлагането младежите, търсещи леговище, да минават наложителни медицински проби за определяне на възрастта, съобщи Би Би Си.

Германската здравна асоциация съобщи, че сходни инспекции са неправилни от етична позиция и не са надеждни.

По-рано консервативни политици приканиха за проби, като да вземем за пример рентгенови проучвания, които да подсигуряват, че младите мигранти не лъжат, че са под 18 години, с цел да избегнат депортиране.

Призивът им последва убийството на 15-годишно момиче с кухненски нож пред магазин в югозападния немски град Кандел предходната седмица. За закононарушението е обвинен афганистански мигрант, който твърди, че е на същата възраст и за който се подозира, че е атакувал момичето, откакто тя е скъсала с него.

След убийството бащата на жертвата съобщи за обвинения: " Няма никакъв късмет той да е на 15... Надяваме се, че по време на процеса ще разберем същинската му възраст ".

Баварските съдружници на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз, желаят младите търсещи леговище да минават медицински проби, в случай че има подозрения за възрастта им. Методите включват рентгеново проучване на ръката, с цел да се оцени развиването на костите, или премерване на зъбите.

Според Франк Улрих Монтгомъри, ръководител на Германската здравна асоциация, обаче " проучванията са комплицирани, скъпи и обременени с огромна неустановеност " и, " в случай че би трябвало да ги вършим на всички бежанци, това би било интервенция в тяхното човешко богатство ".

Според немски специалисти доста млади мъже мигранти лъжат, че са под 18 години, с цел да получат по-добър достъп до жилища и поддръжка. В момента длъжностните лица се пробват да открият възрастта на новопристигащите с изявленията, а медицинските проби са доброволни.

Християнсоциалният съюз се закани да упорства тестванията да станат наложителни по време на съдружните диалози със Социалдемократи, които са срещу сходно решение.

" Искам всеки, който идва в страната ни и твърди, че е младеж да бъде проверяван медицински за възрастта си ", съобщи баварският вътрешен министър от Християнсоциалния съюз Йоахим Херман. " Младите хора костват на страната повече пари за специфични грижи и носят по-малка наказателна отговорност ", добави той.

В края на предходната година шведско изследване измежду мигрантите, които търсят леговище и се показват за деца, сподели, че три четвърти от тях са над 18-годишна възраст.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР