Германската военноморска фрегата Хесен, изпратена в Червено море в рамките

...
Германската военноморска фрегата Хесен, изпратена в Червено море в рамките
Коментари Харесай

Германия влезе в първа битка с хутите

Германската военноморска фрегата " Хесен ", изпратена в Червено море в границите на военноморска задача на Европейски Съюз за отбрана на корабоплаването, тази нощ за първи път отблъсна офанзива хутите, поразявайки две противников цели, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Това е първият военен конфликт на немските военноморски сили в границите на задачата, която стартира в петък и се счита за една от най-опасните интервенции на немските въоръжени сили от десетилетия.

Йеменските бунтовници обявиха, че могат да преразгледат решението си да нападат интернационалното мореплаване в Червено море, единствено откакто Израел приключи " експанзията " си в Ивицата Газа. Мохамед Абдулсалам, представител на хутите, сподели в отговор на въпрос на английската осведомителна организация, че може да се направи преоценка на обстановката, в случай че обсадата на палестинския анклав бъде прекъсната и се даде опция за доставянето на филантропична помощ.

" Няма да се преустановяват никакви интервенции, които оказват помощ на палестинския народ, в случай че не се спре израелската експанзия и обсада на Газа ", акцентира Абдулсалам.

По-рано във вторник гръцки транспортен съд за транспорт на насипни товари, плаващ под флага на Маршаловите острови, алармира за ракета, попаднала във водата на три морски благи от плавателния съд, до момента в който той е бил на 63 морски благи северозападно от йеменския пристанищен град Ходейда, оповестиха английската организация за комерсиално корабоплаване и компанията " Амбри ".

Организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също осведоми за случая, като добави, че екипажът и корабът са невредими и не престават към идващото пристанище.

Телевизията на хутите " Ал Масира " нощес заяви, че Съединени американски щати и Англия са нанесли два въздушни удара по пристанище Рас Иса в йеменската провинция Ходейда.

Датската компания за морски товарен превоз " Мерск " (Maersk) във вторник разгласи в известие до своите клиенти, че проблемите, с които се сблъсква комерсиалното мореплаване в Червено море, може да продължат най-малко до втората половина на тази година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР