Германската вътрешна разузнавателна агенция заяви, че ще засили мониторинга за

...
Германската вътрешна разузнавателна агенция заяви, че ще засили мониторинга за
Коментари Харесай

Германските служби ще наблюдават Алтернатива за Германия

Германската вътрешна разследваща организация съобщи, че ще ускори мониторинга за политическия екстремизъм в извънредно дясната партия Алтернатива за Германия (АзГ).
АзГ, най-голямата опозиционна партия в страната, се опълчва на мултикултурализма, исляма и имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел, който назовава " изменник ", напомня БГНЕС.
Агенцията за сигурност Служба за отбрана на конституцията (BfV) не сложи под цялостно наблюдаване партията, което би включвало подслушване на телефони и имейли, потреблението на информатори под прикритие и събиране на персонални данни за депутатите.
Но службата " има първите индикации за политиките на АзГ, които опонират на основите на свободната народна власт ", съобщи шефът на BfV Томас Халденванг, като разгласи, че организацията е определила партията като " случай за разглеждане ".
Детайлите, събрани до момента, не бяха задоволителни, с цел да подсигуряват цялостно наблюдаване в цялата страна, сподели Халденванг.
Службата ще обърне по-голямо внимание на младежката организация на АзГ която се подозира, че е обвързвана с екстремисткот придвижване.
Тя също по този начин сложи под наблюдаване най-крайнодясната група на АзГ " Крилото " (Der Fluegel), водена от националиста Бьорн Хьоке.
Хьоке провокира отвращение с изказвания за нацисткото минало на Германия, наричайки паметника на Холокоста в Берлин " монумент на срама " и призовавайки за " промяна на 180 градуса " в културата на паметта в страната.
Лидерите на АзГ неотложно жигосаха мярката като " политически ", а нейният съпредседател Александър Гауланд сподели, че партията ще " предприеме правни дейности против това решение ".
BfV може да сложи под наблюдаване обособени лица и групи, в това число политици и партии, които счита за " екстремистки " и заплашващи демократичния либерален ред на страната.
В предишното службата е поставяла под наблюдаване някои депутати от крайнолявата партия Левите, която се появи от някогашната източногерманска комунистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР