Германската Varengold Bank стартира бизнеса си в България, след като

...
Германската Varengold Bank стартира бизнеса си в България, след като
Коментари Харесай

Германската Varengold Bank започва дейност в България

Германската Varengold Bank започва бизнеса си в България, откакто откри публично своя офис в София на 22 ноември. С разширение на активността си в България банката цели да поддържа нови компании и бизнес модели, предоставящи новаторски финансови решения. По оценка на мениджмънта на Varengold Bank България има добър стопански капацитет и добра бизнес среда, а София се стреми да е водещ център за развиване на съвременни технологии.

“Новото банкиране изисква по едно и също време прецизно съблюдаване на регулациите и солидна финансова база - присъщи за банките условия, и в това време еластичност, експедитивност и мощен фокус върху потребностите на клиентите - белези на финтех фирмите. Това е основата, върху която градим тактиката и задачите си. Изключително сме задоволени от първите партньорства, които изградихме в България и сме уверени, че те са първа стъпка към разширение на бизнеса ни в Югоизточна Европа ”, изясни решението на банката да отвори офис в София Франк Отен, член на надзорния съвет на Varengold Bank, който има и богат опит в започващи промишлености в разрастващите се стопански системи.

Според Varengold Bank растежът на стопанската система и съществуването на доста и с огромен капацитет софтуерни компании в България прави страната подобаваща за главен център на банката при разширението на активността й в Югоизточна Европа (ЮИЕ). “Виждаме доста обещаващи планове на хоризонта и бихме желали да ги подкрепим ”, добави Франк Отен.

Varengold Bank е профилирана в така наречен Marketplace Banking, което включва финансиране на небанкови институции, предоставящи финтех решения - най-вече платформи за споделено кредитиране (peer-2-peer lending platforms). “Платформите за споделено кредитиране трансформират изцяло финансовата промишленост и последователно ще заменят обичайните модели за даване на заемни средства. Те обезпечават по-добри условия на кредитополучателите, усъвършенстват достъпа до финансиране за потребителите и фирмите и улесняват процеса по набиране на капитал. Това е голяма смяна и е добре да участваме интензивно в нея ”, изясни задачата на банката Сергей Пантелеев, шеф на клона на Varengold Bank в София.

По публични данни през 2017 година през peer-2-peer платформите за кредитиране в Европа е отпуснато финансиране за 3.8 милиарда евро. Очакванията са този размер да се утрои до 2022 година, поради проникването на технологиите и навлизането на новите регулации като да вземем за пример PSD 2, които ще улеснят финтех фирмите в привличането на клиенти, търсещи по едно и също време улеснение и сигурност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР