Германската външна министърка Аналена Бербок предупреди да не се правят

...
Германската външна министърка Аналена Бербок предупреди да не се правят
Коментари Харесай

Не правете спекулации около смъртта на Пригожин

Германската външна министърка Аналена Бербок предизвести да не се вършат спекулации към авиокатастрофата, при която съгласно съветските управляващи е умрял Евгений Пригожин, съобщи ДПА. 

Руският регулаторен орган в региона на гражданската авиация " Росавиация " сподели, че в листата с 10-те души, пътували в авариралия аероплан, попада и името на водача на частната военна компания " Вагнер ". 

Въпреки това нито " Росавиация ", нито различен формален източник от Руската федерация не е декларирал еднопосочно, че Пригожин е умрял. 

" Не би трябвало да се вършат прибързани изводи ", акцентира Бербок пред радио " Дойчландфунк ".

Тя сподели, в отговор на въпрос за бъдещето на " Вагнер ", че се опасява, че " Русия ще продължи циничната си игра със или без " Вагнер " и то освен в Украйна, само че и в Африка ". 

Пригожин и " Вагнер " са виновни за ужасяващи действия против украинския народ, добави немската външна министърка. 

Самолетът със седем пасажери на борда и трима души екипаж падна наоколо до община Куженкино в Тверска област, на към 300 километра северозападно от съветската столица Москва.

Инцидентът остава обгърнат в тайнственост и поражда спекулации за аргументите за хипотетичната гибел на Пригожин, който беше неприкрит критик на високопоставени представители на съветското министерство на защитата, отбелязва ДПА.

Прокремълската телевизия " Царград " разгласи, базирайки се на свои източници, че тялото на Пригожин към този момент е разпознато, само че ДНК анализът към момента не е подготвен.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР