Германската социалдемократическа партия (ГСДП) заплаши тази вечер да напусне крехката

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) заплаши тази вечер да напусне крехката
Коментари Харесай

След поражението на Меркел в Хесен. Социалистите заплашиха с излизане от кабинета в Берлин

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) заплаши довечера да напусне нежната ръководеща коалиция на канцлера Ангела Меркел, в случай че не получи в най-скоро време гаранции от премиера в Берлин. Това стана след тежките загуби на районните избори в Хесен, съобщи Агенция Франс Прес.

"Състоянието, в което се намира държавното управление, е недопустимо ", съобщи председателката на ГСДП Андреа Налес, имайки поради нестихващите разногласия, които подкопават обединението най-много по въпросите на имиграционната политика. Според водача на социалистите обстановката на непрекъснат спор в Берлин в доста огромна степен е съдействала за загубите, които през днешния ден претърпя ГСДП на районните избори в Хесен с резултат под 20 % и спад от над 10 процентни пункта по отношение на предходния избор. Налес изиска да бъде направен прецизен "пътен лист ", определящ ограниченията, които държавното управление в Берлин би трябвало да вземе до септември 2019 година, с цел да се усъвършенства всекидневието на популацията.

Генералният секретар на Християндемократическия съюз (ХДС) госпожа Анегрет Крамп-Каренбауер, която е от близкото обграждане на Меркел, съобщи довечера, че резултатът е "много мъчителен ", имайки поради загубата на толкоз гласове. В същото време обаче тя изрази удовлетворение от обстоятелството, че партията й е отпред на районните избори в Хесен, означи Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР