Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е готова за коалиционни преговори с

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е готова за коалиционни преговори с
Коментари Харесай

Обрат в Берлин: Социалдемократите искат преговори

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е подготвена за съдружни договаряния с други партии, с цел да помогне за намиране на излаз от обстановката, до която докара неуспехът на канцлера Ангела Меркел да образува съдружно държавно управление. Новината заяви Reuters, цитирайки генералния секретар на партията Хубертус Хайл.

Решението на ГСДП, която съобщи, че ще излезе в съпротива, откакто на изборите през септември означи най-слабият си резултат след Втората международна война, понижава вероятността да се наложи произвеждането на нови избори, които могат да повлияят отрицателно на най-голямата икономическа и политическа мощ в Европа.



Хайл обаче не заяви с кои партии ще договаря ГСДП, нито дали те желаят да вземат участие в ръководеща коалиция, или просто ще обезпечават парламентарна поддръжка на държавно управление на малцинството, водено от Меркел.

ГСДП е изложено на възходящ напън да се откаже от съпротивата си против присъединяване в необятна коалиция с консервативните Християндемократически и Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС).





Социалдемократите участваха в необятна коалиция с консерваторите от 2013 година, само че водачът на ГСДП Мартин Шулц съобщи, че партията би трябвало да се вслуша във волята на гласоподавателите си и да премине в съпротива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР