Германската прокуратура заяви, че е закрила разследване за подозирано масово

...
Германската прокуратура заяви, че е закрила разследване за подозирано масово
Коментари Харесай

Германия закри разследване за шпиониране от САЩ и Великобритания


Германската прокуратура съобщи, че е протекция следствие за подозирано всеобщо телефонно подслушване на немски жители от английските и американските разследващи служби, откакто не е разкрила доказателства за незаконна активност, съобщи Ройтерс.

Решението поставя завършек на следващата глава от шпионския скандал, провокиран от разкритията на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати Едуард Сноудън, които обтегнаха връзките сред Берлин и Вашингтон.

Твърдението през 2013 година, че АНС е подслушвала мобилния телефон на Ангела Меркел потресе германците и накара канцлерката да каже, че шпионирането сред другари е изцяло недопустимо.

През 2015 година се появиха нови изказвания, съгласно които немското външно разузнаване е пособие на АНС да шпионира европейски компании и политици в продължение на години.

Прокуратурата в Карлсруе съобщи, че въпреки методите, употребявани при осъществяваното от Съединени американски щати следене, да са били известни на немските разследващи служби, няма доказателства те да са били употребявани против Германия.

" Следствените дейности на прокуратурата и следствието на парламентарната комисия за АНС не откриха ясни доказателства, че американските или английските разследващи служби са правили редовно и всеобщо следене на немските връзки и интернет, което да е незаконно ", сподели прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР