Германската принцеса с български корени Теофана Аладжова фон Саксен направи

...
Германската принцеса с български корени Теофана Аладжова фон Саксен направи
Коментари Харесай

Германска принцеса с български корени дари болнични легла и проходилки на `Пирогов`

Германската принцеса с български корени Теофана Аладжова декор Саксен направи огромно подаяние на болница " Пирогов ". Тя дали електрически болнични кревати, проходилки и медицински помощни средства втора ръка.

Официално дарението одобри зам.-изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. доктор Николай Габровски. Той благодари на българите от чужбина, които и да са те и където и да са те, че се сещат за родината си и оказват помощ както могат.

доктор Асен Меджидиев акцентира, че освен като завеждащ отделението по УНГ на " Пирогов ", само че и като ръководител на Столичната Лекарска на БЛС, сервира благодарности за дарението и се надява, че и други лечебни заведения в София ще могат да се възползват от щедростта и да получат нови кревати и медицински помощни средства.

Теофана Аладжова декор Саксен e родена е през 1949 година в България. Баща ѝ – Петър Аладжов, е бил шеф на Българска комерсиална банка.

Саксонската принцеса с български корени се занимава с филантропична и благотворителна активност от няколко десетилетия. Благодарение на нейните старания досега в България са доставени над 3000 болнични кревати и медицински помощни средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР