Текстове, предложени от Министерството на екологията, предвиждат забраняване на вноса

...
Текстове, предложени от Министерството на екологията, предвиждат забраняване на вноса
Коментари Харесай

Автоексперт: 90% от автопарка в България отива на боклука, ако се приеме новият закон

Текстове, препоръчани от Министерството на екологията, плануват запрещение на вноса на всички коли , с категория под Евро 4. Предвижда се даже да се забрани на притежателите на такива коли да ги продават в границите на страната или в Европейския съюз.

Пред „ NOVA “ автоекспертът Филип Лазаров съобщи, че в случай че тези текстове се одобряват, то 90% от автопарка в България би трябвало да отиде в кофата за отпадък , а хората ще би трябвало да се придвижват с коне. По думите му законът не е премислен добре даже от екологична позиция, защото е допустимо един автомобил, създаден преди 2010 година да замърсява доста по-малко от една нова кола.

„ Това не го дефинираме ние, не го дефинира годината, дефинира го газанализатора. Ако имате длъжностен автомобил и го карате единствено градско, той се запушва и стартира да замърсява повече. Дори един автомобил от 1995 година може да замърсява по-малко от подобен от 2018 година да вземем за пример “.

Според Лазаров най-търсените коли на пазара в България са към 2010 година и до 10 000 евро с четири порти, а клиентите доста постоянно вземат решение да им сложат газова уредба. Той даде образец и с Германия и Швейцария , където хората си карат колите, само че мерят замърсяването и в случай че то е в норма, не ги изхвърлят.

Вътрешна македонска революционна организация прикани: Правителството да спре издевателството върху притежателите на остарели коли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР