Германската полиция проведе в сряда голяма операция срещу екологичното движение

...
Германската полиция проведе в сряда голяма операция срещу екологичното движение
Коментари Харесай

Германската полиция проведе голяма операция срещу екодвижението "Последно поколение"

Германската полиция организира в сряда огромна интервенция против екологичното придвижване " Последно потомство ", известно със зрелищните си прояви на гражданско непокорство. Акцията обаче породи в отговор апел за протестни походи на еколозите, предоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Силите на реда претърсиха 15 обекта на цялата територия на Германия по съмнения за нарушавания, осъществени от " Последно потомство " в границите на следствие за съставяне или поддръжка на незаконна организация, разясни прокуратурата в Мюнхен.
Седем членове на придвижването, на възраст сред 22 и 38 години, са обект на това следствие. Те са упреквани, че са рекламирали в интернет и са организирали събирания да средства в размер на 1.4 милиона евро за предприемане на противозаконни акции.
Двама членове на " Последно потомство " са обвинени, че през април предходната година са направили бойкот на петролопровода Триест-Инголщад, считан за основна инфраструктура от немските управляващи.

Претърсванията през вчерашния ден бяха осъществени в седем немски провинции, измежду които Берлин, Бавария и Хесен. Запорирани бяха банкови сметки, иззети са разнородни активи.

В отговор на това " Последно потомство " прикани жителите да вземат участие в протестни походи. Такива са планувани в Берлин, Дрезден и Хамбург. Активистите упрекнаха управляващите в заплашване и споделиха, че не би трябвало да се отстъпва пред това. " Правителството ни води със затворени очи към климатичен пъкъл и натиска педала за скоростта ", съобщи Аме ван Бален, представител на " Последно потомство "

Миналата година в Германия бяха регистрирани над 1600 нарушавания на закона, осъществени от екоастивисти, измежду които блокиране на пътища, напомни немският вътрешен министър Нанси Фезер.

Германският канцлер Олаф Шолц по-рано през седмицата съобщи, че е изцяло идиотско скимване човек да се залепи за картина или за пътното платно. провеждат точно екоактивистите от " Последно потомство ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР