Германската полиция извърши претърсвания на адреси в цялата страна срещу

...
Германската полиция извърши претърсвания на адреси в цялата страна срещу
Коментари Харесай

Германската полиция предприе голяма операция в цялата страна срещу десни екстремисти


Германската полиция извърши претърсвания на адреси в цялата страна против хипотетични десноекстремистки групировки, съобщи ДПА.

Мащабната интервенция обхвана 11 от 16-те провинции на Германия и беше ориентирана против общо към 50 обвинени. Задържани са четирима души, свързани с група по бойни изкуства в град Айзенах, Централна Германия, заяви федералната прокуратура. Те са обвинени в принадлежност към незаконна организация.

Според прокуратурата групата по бойни изкуства е упрекната в насилствени дейности, в частност против известни левичари. Твърди се, че членовете ѝ са пробвали да " поддържат реда " посредством квартални патрули.

Германски медии оповестяват, че членове на групата са взели участие в митинги против противоепидемичните ограничения за провокиране на принуждение. Допълва се, че при интервенцията е претърсена и регионалната централа на десноекстремистката Националдемократическа партия. Твърди се, че тренировките на групата по бойни изкуства са се провеждали там.

Прокуратурата съобщи, че десноекстремистката формация " Комбат 18 ", която беше неразрешена при започване на 2020 година, също е била цел на интервенцията. Претърсванията са свързани с нарушавания на тази възбрана.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР