Германската полиция извърши днес мащабни арести срещу терористична група, която

...
Германската полиция извърши днес мащабни арести срещу терористична група, която
Коментари Харесай

Арестуваха 25 души, планирали въоръжен преврат в Германия

Германската полиция извърши през днешния ден огромни арести против терористична група, която възнамерявала да смъкна държавното управление. 25 души са задържани, а против 52-ма са отправени обвинявания за опит за въоръжен прелом. Сред тях има има някогашни елитни бойци и някогашен член на Бундестага от „ Алтернатива за Германия “.

Разследващите нанeсоха удар в ранните часове на сутринта: специфични полицейски елементи нахлуха в домовете на обвинените, арестуваха 25 души и направиха огромни претърсвания.Федералната прокуратура е повдигнала към този момент обвиняване против 50 мъже и дами за основаването на терористична организация, която да отстрани конституционния ред на Федерална република Германия и да сътвори страна по модела на Германския райх от 1871 година

Терористите възнамерявали, наред с други неща, да щурмуват постройката на Райхстага, да провокират условия, сходни на революция, като нападат електроснабдяването, и да смъкват федералното държавно управление, с цел да вземат властта. Твърди се, че за момента на " завладяването " към този момент са определени хора за значими министерски постове. Водещи следователи дефинират днешната интервенция против групата като невиждана: " По своя обсег тя надвишава всички измерения. "

Тъй като забележителна част от групата се състои от някогашни бойци на Бундесвера и НВА (Националната национална войска на ГДР), а измежду тях има хора със специфична военна подготовка, групата се счита за изключително рискова. Сред упрекнатите има съдийка от Берлин и някогашен народен представител от „ Алтернатива за Германия “.

Освен чиновници от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвинените и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и чиновници от няколко специфични звена (SEK) на федералните провинции.

Според информация от телевизия ARD централната фигура на групата е Хайнрих Ройс, потомък на от дълго време действителен княжески жанр от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж е водеща фигура в придвижването на райхсбюргерите и от години обществено пази своите странни тези. През 2019 година да вземем за пример той се появи като представител на " Worldwebforum " в Швейцария и съобщи, че Федерална република Германия не е суверенна страна, а към момента се управлява от съдружниците.

В друго видео в мрежата той назовава страната, а също и правосъдната система " компании ". Според проверяващите при положение на хипотетичен плануван прелом групата е предвиждала Ройс да стане регент. Ройс работи като независим финансов консултант във Франкфурт на Майн и има ловна хижа в Тюрингия. Според средите за сигурност членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

При подготовката на плануваното усвояване се твърди, че е бил образуван самобитен " кабинет в сянка " отпред с Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правораздаване, за който се твърди, че е избрана някогашната депутатка от „ Алтернатива за Германия “ Биргит Малсак-Винкеман, която също принадлежи към кръга на обвинените. След като предходната година напусна Бундестага, тя още веднъж работи като арбитър в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я в профил от съдийското място поради присъединяване ѝ в „ Алтернатива за Германия “ до момента са били несполучливи.Твърди се, че Тим Паул Г., различен обвинен и лекар по право, е бил очакван за министър на външните работи, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е прочут като идеолог на райхсбюргерите, - за въпросите на интернационалното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в листата като самобитен министър на опазването на здравето. Според проверяващите се допуска, че тя е подпомагала групата и финансово.

Органите за сигурност считат групата за извънредно рискова, най-много тъй като измежду обвинените има настоящи и някогашни бойци на Бундесвера със специфична подготовка. За едно от тези лица се твърди, че е Рюдигер декор П., който при започване на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, до момента в който батальонът не е включен в новосъздадената тогава " Команда Специални Сили “ (KSK). По това време Рюдигер декор П. е уволнен от Бундесвера, тъй като е присвоил или продал оръжия от запасите на Националната национална войска на Германска демократична република. Според проверяващите Рюдигер декор П. е считан за началник на групата. Към групата на обвинените принадлежи и различен някогашен постоянен боец с престъпно досие - Марко Х., който е служил в КСК.  Рюдигер декор П. и Марко Х. са били дейни участници в протестното придвижване " Корона " в Пфорцхайм, където Х. по-специално се е грижил за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата евентуално е полагала старания и за набирането на дейни бойци - и то с триумф: в групата на обвинените има боец от КСК, който работи като логистик за сдружението. В проверяващите кръгове се приказва, че в казармите е имало няколко опита за рекрутиране на настоящи бойци като членове.

Някои обвинени членове на групата към този момент са се появили обществено като деятели на протестни събития против пандемичните ограничения. Например някогашният полковник Максимилиан Е. По време на протестна акция против пандемичните ограничения той обществено се изрича в поддръжка на изпращането на КСК в Берлин, с цел да " почисти мястото както би трябвало ". По време на дейната си работа в Бундесвера Е. е бил член на Командването на специфичните сили.

През лятото той се включва в наводненията в Ахртал с група ветерани, носи униформа, написа " заповеди " и основава самобитен " команден център " в едно учебно заведение, макар че от дълго време се е пенсионирал от Бундесвера. Бившият служител на реда Михаел Ф. е различен обвинен, който притегля вниманието на управляващите, откакто н апротестите против пандемичните ограничения постоянно демонстрира хитлеристки привет. Заради това е и уволнен от полицията на Долна Саксония.

В следствията, довели до акцията, вземат участие няколко служби за сигурност със стотици чиновници: Първоначално Федералната работа за отбрана на конституцията организира следствие под името " Кангал " дружно с органите за отбрана на конституцията на няколко провинции. Поради връзките с Бундесвера в следствието се включва и Федералната работа за военно контраразузнаване. Накрая Федералната престъпна полиция поема следствието с проверяващата група " Сянка " с присъединяване на няколко държавни престъпни полиции. Разследването се води от федералния основен прокурор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР