Германската национална служба за движение по пътищата (KBA) разследва Mercedes-Benz,

...
Германската национална служба за движение по пътищата (KBA) разследва Mercedes-Benz,
Коментари Харесай

Над 600 000 коли на Mercedes са под подозрение за измама

Германската национална работа за придвижване по пътищата (KBA) проверява Mercedes-Benz, като се чака напълно скоро против компанията да бъдат повдигнати публични обвинявания. Причината е добре позната – потребление на устройства, които манипулират дизеловите мотори на производителя при проби, оповестява Deutsche Welle, представена от аутомедия бг.

Според информацията, съществуването на механизъм, който „ лъже” при проби за нездравословни излъчвания, е намерено при към 600 000 автомобила на марката. Под съмнение са моделите C-Class (на фотографията горе) и G-Class, като става дума точно за техните дизелови модификации.

По същите аргументи по-рано KBA подреди на Daimler да ремонтира и минивана Vito (на втората снимка), оборудван с 1,6-литров турбодизелов мотор, отговарящ на стандарта Евро-6. От концерна към този момент оповестиха, че ще апелират това решение, само че отхвърлят са разясняват информациите за проблеми с C-Class и G-Class.

 Над 600 000 коли на Mercedes са под съмнение за машинация

Медиите в Германия разкриват, че през днешния ден ръководителят на Съвета на шефовете на Daimler AG и началник на подразделението Mercedes-Benz Cars - Дитер Цетше, ще се срещна с министъра на превоза на Германия – Андреар Шрейер. Очаква се на срещата да бъде обсъждан точно този проблем.

Mercedes-Benz към този момент спря да продава дизелови версии на своите модели на територията на Съединени американски щати, откакто локалните управляващи упрекнаха Volkswagen Group в потребление на устройства, манипулиращи индикаторите на нездравословни излъчвания при дизеловите мотори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР