Германската министърка на външните работи Аналена Бербок е на посещение

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок е на посещение
Коментари Харесай

Аналена Бербок е на посещение в Лондон, за да обсъди помощта за Украйна


Германската министърка на външните работи Аналена Бербок е на посещаване в Лондон през днешния ден, с цел да разиска с английския си сътрудник Джеймс Клевърли  помощта за Украйна във войната с Русия, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8784
Вчера Франция разгласи, че ще даде на Украйна леки бойни бронирани машини А Ем Икс-10 Ер Се (AMX-10 RC), които президентът Еманюел Макрон назова " леки бойни танкове ". Това е нов стадий от доставките на оръжия за Украйна, отбелязва ДПА. 

“Колкото по-скоро (руският президент Владимир Путин) разбере, че неговата брутална нападателна война е обречена на неуспех, толкоз по-бързо ще се появи вяра за завършек на войната ", сподели Бербок в Берлин, преди да отпътува за Лондон на посещаване, което бе отлагано няколко пъти. 

Германската външна министърка съобщи, че ще разиска с английския си сътрудник по какъв начин може да бъде помогнато на Украйна, с цел да преживее тежката зима, и посредством наказания. Целта е Украйна да завоюва войната и светът да стане кротичък и спокоен, добави тя.

Германия отхвърли многочислени молби от Украйна за бронирано военно съоръжение, включващо танкове " Леопард 2 " и бойни машини на пехотата " Мардер ", отбелязва ДПА.

Германският канцлер Олаф Шолц уточни, че никоя страна от НАТО не е предоставила на Киев сходно съоръжение.

Друга цел на визитата на Бербок в Лондон е установяването на стратегически германско-британски разговор след Брекзит. Трябва да се градят мостове с Англия в региона на младежкия продан, подвижността на работната мощ и университетските изследвания, сподели външната министърка на Германия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР