Германската марка Volkswagen представи електрически автомобил, наречен I.D. R, на

...
Германската марка Volkswagen представи електрически автомобил, наречен I.D. R, на
Коментари Харесай

Volkswagen представи първия си състезателен електромобил

Германската марка Volkswagen показа електромобил, наименуван I.D. R, на особено събитие във Франция. Автомобилът е създаден в един образец, особено за присъединяване в конкуренцията под връх Пайкс Пик Race in the clouds ( " Гонка в облаците " ). Премиерата на спортния електрически автомобил се състоя в град Алес,където е роден Ромен Дюмас. Той ще бъде първият, който ще пилотира авномобила по време на тестванията.

Дължината на машината е 5200 миилметра, широчината е 2350 милиметра, а колесната база е 2850 миилметра. Отвън електрическата кола наподобява на спортните прототипи, които вземат участие в надпревари за устойчивост, в това число " 24 часа на Льо Ман ".

В структурата на окачването на ID. R са употребявани двойни носачи. Теглото на електрическата кола е 1100 кг. Тя е оборудвана с два електрически мотора с обща мощ от 680 конски сили. Ускоряването до 100 км. в час лишава единствено 2,25 секунди. Максималната скорост е 240 километра в час.

 Снимка 352269
Източник:

Ежегодното съревнование Race in the Clouds се организира в Съединени американски щати на Скалистите планини от 1916 година насам наоколо до град Колорадо Спрингс. Дължината на маршрута е 19,99 километра. Стартът е на надморска височина 2800 м, а финалът е ситуиран на 4302 м височина. Последният път, когато марката Volkswagen взе участие в Пайкс Пик, е преди повече от 30 години. През 1987 година специфичната версия на модела Golf с два мотора с мощ 652 к.с. реализира успеха.

Серийното произвеждане на електрически коли от ново потомство Volkswagen ще стартира през 2020 година. Първият представител на семейството I.D. ще бъде стилен модел, а след него ще се появят кросоувър, миниван и флагмански седан. До 2025 година Компанията възнамерява да пусне на пазара повече от 20 серийни автомобила с електрическо задвижване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР