Германската легенда в алпийските ски Рози Мителмайер почина на 72-годишна

...
Германската легенда в алпийските ски Рози Мителмайер почина на 72-годишна
Коментари Харесай

Германска легенда в алпийските ски почина на 72-годишна възраст

Германската легенда в алпийските ски Рози Мителмайер умря на 72-годишна възраст след тежко заболяване в Гармиш-Партенкирхен, заяви ДПА.

От фамилията на двукратната олимпийска и трикратна международна шампионка оповестиха, че тя " си е отишла умерено в съня си, обградена от околните си ".

Мителмайер завоюва злато в спускането и в слалома на Олимпиадата в Инсбрук 1976, както и сребро в гигантския слалом. През същата година тя победи и с огромния Кристален глобус в Световната купа и е определена за спортистка номер 1 на Западна Германия. В края на най-успешния сезон в кариерата си Мителмайер се отдръпва от спорта на едвам 25-годишна възраст.

През 2006 година известната с прякора " Златната Рози " стана първата състезателка от зимен спорт, която влиза в Залата на славата на немския спорт.

Мителмайер беше омъжена за Кристиан Нойройтер, също сполучлив алпиец с шест победи за Световната купа. Техният наследник - Феликс Нойройтер, продължи по стъпките им и стана най-титулуваният немски скиор в алпийските дисциплини с 14 победи за Световната купа и шест медала от Световни шампионати, в това число и златен от отборната конкуренция през 2005 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР