Германската компания за автомобилни гуми и оборудване Continental съобщи днес,

...
Германската компания за автомобилни гуми и оборудване Continental съобщи днес,
Коментари Харесай

Continental временно поднови производството в Русия, за да избегне съдебно преследване

Германската компания за автомобилни гуми и съоръжение Continental заяви през днешния ден, че възобновява " краткотрайно " производството си в Русия, с цел да избегне правосъдно гонене, с което Москва заплашва локалните чиновници на групата, съобщи Франс прес.

Continental спря при започване на март производството в завода си в Калуга, на 170 километра от Москва, поради съветската инвазия в Украйна.

Служителите ни са застрашени от тежки наказателни наказания, в случай че не удовлетворим локалното търсене, съобщи представител пред Агенция Франс Прес. За да защитим чиновниците ни в Русия, от каквото и да е правосъдно гонене, ще обновим краткотрайно, при положение на потребност, производството на автомобилни гуми за локалния пазар в завода ни в Калуга, добави той.

Групата разгласи, че поддържа и съблюдава всички настоящи наказания, уточнявайки, че няма желание да осъществя облага, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германските компании, запазили активността си в Русия, са все по-малко, отбелязва Агенция Франс Прес. Големи автомобилостроители като Volkswagen, BMW и Mercedes са прекратили локалното произвеждане и износа за Русия.

Производителят на миещи препарати и лепила Henkel разгласи през вчерашния ден, че се отдръпва от Русия, макар че допреди по-малко от две седмици защитаваше съхраняването на активността си в името на отговорността към чиновниците си.

Магазините за търговия на едро Metro в Русия не престават да работят, а агрохимичният колос Bayer към момента доставя страната със семена и фармацевтични артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР