Германската компания Sono Motors се утвърждава в международен план като

...
Германската компания Sono Motors се утвърждава в международен план като
Коментари Харесай

Sono Motors се утвърждава и като доставчик на слънчева енергия

Германската компания Sono Motors се утвърждава в интернационален проект като снабдител на слънчеви технологии и слънчева подвижност OEM. Sono Motors започва през ноември 2021 година с 10 колегата в B2B слънчевия бизнес. През последните дванадесет месеца компанията завоюва 13 спомагателни интернационалните колегата, в това число дъщерното сдружение на Volkswagen Scania и Mitsubishi Europe.

През юли 2022 година Sono Motors показа индустриалния дизайн на Sion, първото в света на ниска цена слънчево електрическо транспортно средство (SEV), както и втория, независим артикул на компанията, „ Solar Bus Kit “. Комплектът е B2B решение за рационализация, което понижава потреблението на гориво и излъчванията на парникови газове в града и по този метод способства за опазването на климата.

Малко след представянето на гамата на Sion за серийно валидиране, Sono стартира интензивна фаза на тестване, която включва главно проби за динамичност на шофиране, специфични проби на електричеството и електрониката, проби за конфликт, тестови шофиране по немските автомагистрали, както и устойчивост и слънчеви проби в Испания.

Sono Motors също съумя да разшири още повече позицията си на компания с взор към бъдещето в региона на слънчевата подвижност и получи документ като OEM (производител на автентично оборудване) от Федералния орган за авто превоз (KBA) през юли 2022 година, а също и непълния общ действен лиценз (заверен от KBA през юли 2022 г.). Този повърхностен повсеместен действен лиценз за Sion съставлява значима стъпка в подготовката на SEV за хомологация и произвеждане на по-големи количества.

В допълнение, компанията разшири партньорствата си с известни компании като Continental или Bosch, с цел да може да подсигурява допустимо най-високо качество на продуктите и обслужване на клиентите. През октомври Sion също по този начин предприе обиколка из Съединени американски щати, с цел да покаже концепцията за слънчева подвижност и да провокира интерес към евентуалната бъдеща агресия на компанията в Съединени американски щати.

Прогнозата компанията за 2024 година - „ 92 % от доставчиците са разпознати, 39 % от машините за серийно произвеждане към този момент са поръчани “ - споделя Джона Крисчънс, основен изпълнителен шеф и съосновател на Sono Motors - „ Планът е скоро да стартира настройката на предсерийното произвеждане и подготовката за серийното произвеждане. Тестовете не престават и чакаме да правим хомологация. “

Така че Sion е на прав път. След дребни корекции в капиталовите проекти, началото на предсерийното произвеждане е планувано за 2023 година, а началото на серийното произвеждане за първото тримесечие на 2024 година

„ В слънчевия бизнес получихме поръчка от един от най-големите OEM производители на коли в света “ - оповестява Крисчънс - „ В резултат на това имаме вяра, че лицензирането на технологии е доста обещаващ нов пазар за нас. Като компания желаеме да използваме цялостния капацитет на технологията и интензивно да насърчаваме задачата си за съоръжение на всяко транспортно средство със слънчеви кафези. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР