Германската компания Нордекс груп (Nordex Group) обяви днес, че е

...
Германската компания Нордекс груп (Nordex Group) обяви днес, че е
Коментари Харесай

Немска компания ще достави турбини за първия вятърен парк в Сърбия

Германската компания " Нордекс груп " (Nordex Group) разгласи през днешния ден, че е получила поръчка за доставката на турбини за първия вятърен парк в Сърбия, заяви ДПА.

" Започваме съдействие със сръбската компания " МК груп " (MK Group) и със словенските им сътрудници от " Алфа Грийн " (ALFI Green). Очакваме с неспокойствие да им окажем поддръжка посредством нашата технология при реализирането на плана за стабилно произвеждане на сила ", съобщи ръководителят на отдела по продажби на " Нордекс груп " Патси Ланда.

Германската компания ще достави 22 вятърни турбини, с мощ от по 105 мегавата. Те ще бъдат инсталирани във вятърния парк, който се построява в региона на сръбския град Кривача. Очаква се той бъде пуснат в употреба в края на 2023 година и да генерира по 310 гигавата електрическа сила годишно. Това се равнява на към 1 % от брутното ползване на електрическа енергия в Сърбия.

Проектът е на австрийската компания " Ивиком " (Ivicom). Предвижда се оборудването да бъде експлоатирано от " МК груп " и " Алфа Грийн ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР