Германската канцлерка Ангела Меркел е обсъдила с президентите на Русия

...
Германската канцлерка Ангела Меркел е обсъдила с президентите на Русия
Коментари Харесай

Меркел обсъди с Путин и Ердоган ситуацията в Идлиб

Германската канцлерка Ангела Меркел е разискала с президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган обстановката в Сирия и по-конкретно в провинция Идлиб. Тя съобщи това в изявление за две немски малките екрани Ер Те Ел и Ен Те Фау.
„ Не би трябвало да допуснем филантропична злополука в Идлиб, това ще бъде значима задача “, акцентира канцлерката. „ Разговарях за това с Ердоган и Путин “, добави Меркел.
Според нея ситуацията в сирийската провинция Идлиб е спорна, тъй като там има радикални групи, с които би трябвало да се борим, само че въпреки това би трябвало да бъде предпазено и мирното население, добавя БГНЕС.
Идлиб е последният огромен сирийски район, който остават в ръцете на разнообразни въоръжени групировки и терористи. По данни на специфичния дипломат на Организация на обединените нации Стафан де Мистура в този район се намират към 10 хиляди бойци на терористичните групировки „ Джебхат ан-Нусра “ и „ Ал Кайда “. Възстановяването на контрола над провинцията ще постави завършек на военния спор в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР