Германската футболна легенда Клаус Алофс се завърна във Фортуна (Дюселдорф),

...
Германската футболна легенда Клаус Алофс се завърна във Фортуна (Дюселдорф),
Коментари Харесай

Германска легенда стана шеф във Фортуна

Германската футболна легенда Клаус Алофс се завърна във Фортуна (Дюселдорф), откакто беше назначен в борда на клуба. 63-годишният Алофс подписа тригодишен контракт и би трябвало да стартира работа в понеделник.

" Това е превъзходен ден за Фортуна. Никой не смяташе, че е допустимо иконата да се върне във Фортуна ", сподели ръководителят на надзорния съвет Бьорн Боргердинг.

Алофс стартира кариерата си в Дюселдорф, в тима на родния си град, с който печели Купата на Германия през 1979 и 1980 година. След това той играе за Кьолн, Марсилия, Бордо и Вердер (Бремен), до момента в който с Германия е европейски първенец от 1980 година. Той е бил треньор на Фортуна за малко време през сезон 1998/1999, само че напуща след 10 мача без победа във Втора Бундеслига. По-късно работи за клубовете от Бундеслигата Вердер и Волфсбург.

Willkommen zuhause, Klaus Allofs! |
— Fortuna Düsseldorf (@f95) " Завръщането в моя роден град е нещо особено за мен ", сподели Алофс. Той ще дава отговор за няколко аспекта: футбол и развиване, връзка и резистентност.

" Назначаването му е " значима стъпка за Фортуна ", сподели основният изпълнителен шеф Томас Рьотгерман.

Фортуна изпадна от Бундеслигата в края на предишния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР