Германската федерална прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу

...
Германската федерална прокуратура съобщи днес, че е повдигнала обвинения срещу
Коментари Харесай

Германия обвини свой офицер в шпионаж в полза на Русия

Германската федерална прокуратура заяви през днешния ден, че е повдигнала обвинявания против офицер от службата за военни поръчки, за опит за предаване на секретна информация на съветското разузнаване, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Германският жител, разпознат от прокуратурата само като Томас Х., е арестуван през август. Той е упрекнат, че от май предходната година по лична воля на няколко пъти е влизал в съветското консулство в Бон и в посолството в Берлин, предлагайки съдействие.

Германските управляващи предизвестяват, че страната, която е един от най-големите снабдители на военна техника за Украйна, е значима цел за съветските шпионски интервенции, които са се засилили от началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година

Федералната прокуратура заяви, че в един от случаите Томас Х. е дал информация, добита в границите на работната му активност с желанието да я съобщи на съветските разследващи служби.

Домът и работното място на арестувания са претърсени. Прокуратурата не посочи естеството на информацията, която той се е опитал да трансферира на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР