Германската федерална криминална служба е открила предполагаем склад за оръжие

...
Германската федерална криминална служба е открила предполагаем склад за оръжие
Коментари Харесай

Германските служби откриха оръжеен склад на Хамас в България

Германската федерална престъпна работа е разкрила хипотетичен склад за оръжие на Хамас в България, заяви „ Ди Цайт “.

„ Дойче веле “, „ Шпигел “ и ARD удостоверяват информацията. Според медиите службите са разкрили фотоси на няколко револвера, пълнители и други елементи за оръжия в мобилния телефон на един от обвинените членове на „ Хамас “, задържан в средата на декември, и по тях са стигнали до склада.

Цифровите данни на фотосите са отвели проверяващите до място в Южна България, където огнестрелните оръжия явно са били заровени в найлонов плик под дърво, написа „ Шпигел “. Българската полиция е съумяла да откри оръжията. За някои от тях се твърди, че са ръждясали.

Мъжете, задържани в Германия и Нидерландия през декември, са обвинени, че са търсили тези оръжия от името на „ Хамас “. Според изказванията на федералната прокуратура те са желали да пренесат оръжията в Берлин и оттова да ги употребяват за осъществяване на набези против еврейски институции в цяла Европа.

Те са 45- и 41-годишните палестинци Абделхамид Ал А. и Ибрахим Ел-Р., и двамата родени в Ливан, 34-годишният египтянин Мохамед Б. и 56-годишният холандски жител Назих Р., написа „ Дойче веле “, базирайки се на ARD.

Първоначално следователите са търсили в Полша

Според федералната прокуратура през октомври мъжете са търсили земното хранилище няколко пъти в Германия - без триумф. Според „ Шпигерл “ немските следователите в началото са подозирали, че оръжията са били скрити в Полша. Твърди се, че няколко от обвинените са пътували неведнъж до там.

Както изясни федералната прокуратура в края на 2023 година, и за четиримата обвинени се твърди, че от години са членове на „ Хамас “, взели участие са в дейностите на организацията в чужбина и са имали тесни контакти с водачите на военното ѝ крило. В момента са арестувани.

Групи като терористичната милиция " Ислямска страна " и " Ал Кайда " сега все по-често приканват за набези против израелски и еврейски обекти по целия свят - както и против поддръжници на Израел. Призивите са разследване от терористичните набези на „ Хамас “ в Израел на 7 октомври и последвалите израелски офанзиви в линията Газа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР