Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве (KfW) планира

...
Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве (KfW) планира
Коментари Харесай

Германската банка за развитие инвестира 10 милиарда евро в устойчиво жилищно строителство

Германската държавна банка за развиване Ка еф Ве (KfW) възнамерява построяването на по-достъпни и устойчиви жилища на фона на все по-големите проблеми с дефицита им в страната, съобщи ДПА.

Над 10 милиарда евро (10,8 милиарда долара) са заделени за тази цел във федералния бюджет за 2024 година, заяви банката. Това е с към 5 милиарда повече от изхарчените предходната година.

" Изграждането на устойчиви и налични жилища е един от целите ни за 2024 година ", сподели основният изпълнителен шеф Щефан Винтелс.

То включва ново финансиране за строителството на налични жилища за тези, които не се употребяват от обществената стратегия за настаняване на хора с по-ниски приходи.

Според Винтелс немското държавно управление е предоставило 1 милиард евро за тази цел тази и идната години. Понастоящем се прецизират детайлностите към финансирането.

През 2022 година милиардите, които държавното управление реши да отдели за гарантиране на енергийните доставки и намаляване на товара върху семействата и фирмите след началото на войната в Украйна доведоха до внезапен скок на размера на дотациите, отпуснати от Ка еф Ве, съобщи Българска телеграфна агенция.

Банката за развиване, 80 на 100 от която е благосъстоятелност на немското държавно управление и 20 на 100 на федералните провинции, дава нисколихвени заеми на дребни и междинни компании, компании за жилищно строителство и студенти в обичайния си бизнес с финансови тласъци.

Ка еф Ве обезпечава също експортно и планово финансиране, подкрепя разрастващи се страни и нововъзникващи пазари, а дъщерната Ка еф Ве Кепитъл ( KfW Capital) за вложения в стартъпи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР