Германската биатлонистка Лаура Далмайер влезе в историята на зимните олимпийски

...
Германската биатлонистка Лаура Далмайер влезе в историята на зимните олимпийски
Коментари Харесай

Далмайер влезе в олимпийската история с дубъл в спринта и преследването

Германската биатлонистка Лаура Далмайер влезе в историята на зимните олимпийски игри. Тя стана първата състезателка, която печели златен дубъл в спринта и преследването.

След като в събота завоюва по безапелационен метод спринта на 7.5 километра, 24-годишната биатлонистка съумя да задържи лидерката позиция през днешния ден и да завоюва златния орден в преследването на 10 километра.

Далмайер потегли с задатък от 24.2 секунди пред най-близката си преследвачка - Марте Ослбу от Норвегия, и 25.8 секунди пред чехкинята Вероника Виткова. Единствената съперничка на германката през днешния ден обаче беше двукратната олимпийска шампионка в спринта Анастасия Кузмина, която започва с закъснение от 54 секунди.

Кузмина съумя да се придвижи от 13-о до трето място след първата пукотевица. След второто прекосяване през стрелбището тя се приближи единствено на 9 секунди от Далмайер, а по време на третата обиколка даже съумя да излезе отпред.

Словачката обаче сбърка два изстрела в третата пукотевица и връчи първото място на Далмайер. Германката приключи единствено с една неточност, като мина чисто през третата и четвъртата пукотевица, с цел да пресече финалната линия необезпокоявана.

 Далмайер влезе в олимпийската история с дубъл в спринта и преследването
© Reuters

Страхотна борба се оформи за сребърния орден. Той отиде при Кузмина, която макар четирите си неточности в стрелбата съумя да изпревари с две десети от секундата Анес Бескон.

Французойката смъкна 19 от 20-те цели, само че трябваше да се задоволи с бронза. За нея това е първо отличие от олимпийски игри. Кузмина към този момент има четири, като за повторно след Ванкувър 2010 завоюва сребро в преследването.

В днешното съревнование участваше единствено една българка - Емилия Йорданова. Тя приключи 55-а от 58 стартирали, като направи цели шест неточности в стрелбата и финишира шест минути и половина след Далмайер.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР