Германската асоциация за интензивно лечение призова за незабавното налагане на

...
Германската асоциация за интензивно лечение призова за незабавното налагане на
Коментари Харесай

Все повече германци, заразени с Covid-19, са в интензивни отделения

Германската асоциация за интензивно лекуване прикани за незабавното налагане на общонационални ограничавания и предизвести, че броят на пациентите, заболели от Covid-19, за които се постанова интензивно лекуване, ще доближи ново върхово равнище преди Коледа, съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се немските водачи на федерално равнище и на равнище провинция да вземат решение на следващия ден за новите ограничения за ограничение на внезапния скок в броя на инфектираните с ковид. Бъдещият канцлер Олаф Шолц съобщи, че ще поддържа предложение за наложителна имунизация против ковид за всички хора идната година.

Асоциацията за интензивно лекуване заяви през днешния ден, че повече от 6000 пациенти, заболели от ковид, ще се нуждаят от интензивно лекуване преди Коледа, което ще надвиши върха от предходната година. Според асоциацията повече от 2300 нови пациенти са били признати в отделения за интензивно лекуване единствено през последната седмица и превозването на пациенти от едно поделение в друго в границите на Германия не е решение в дълготраен проект.

Асоциацията прикани за инжектирането на най-малко 1 милион дози ваксини дневно, в това число подсилващи дози. Броят на инжектираните дози ваксини внезапно се увеличи през последните дни, само че към момента не е достигнал тази цел. Средният брой на инжектираните дози ваксини през последната седмица е 660 000 дневно.

Днес Германия заяви за 446 умряли - най-високият дневен брой от февруари - което прави общият им брой в страната до момента 101 790 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР