Германската агенция за вътрешна сигурност предупреди днес за риска от

...
Германската агенция за вътрешна сигурност предупреди днес за риска от
Коментари Харесай

Германия: Засилва се руският шпионаж

Германската организация за вътрешна сигурност предизвести през днешния ден за риска от " нападателна съветска шпионска интервенция ".

Санкциите на Запада против Русия и поддръжката им за военните старания на Украйна значат, че Кремъл има " нараснал интерес " към събирането на информация, съобщи в годишния си отчет Федералната работа за отбрана на конституцията (BfV).

" Войната на Русия в Украйна съставлява нова епоха и за вътрешната сигурност ", съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Фезер в предговора към отчета. " По време на война управлението в Кремъл разчита на работата на съветските разследващи служби ", сподели Фезер.

Руските разследващи служби се пробват да " привлекат нови чиновници в Германия ", както и да продължат ейността на съществуващите чиновници.

В средата на април Берлин изгони редица съветски дипломати заради опасения за шпионаж, което провокира ответното експулсиране на 20 немски дипломати от Москва, заяви Агенция Франс Прес. Месец по-късно Русия наложи ограничаване от 350 души на броя на немския личен състав, който може да обитава в Русия, като по този метод принуди стотици държавни чиновници и локални служащи, работещи за немски институции в Русия, да изоставен страната. Берлин бързо отвърна на удара, като разпореди да бъдат затворени четири от петте консулства на Москва в Германия.

Освен Русия BfV показва също и че Китай е едно от четирите " основни настоящи лица ", които шпионират Германия. Пекин е избран като " най-голямата опасност по отношение на икономическия и научния шпионаж и директните задгранични вложения в Германия ". " Структурата, въоръжението и образованието " на немската войска също са били на дневен ред за китайските разследващи служби, съобщи BfV.

Другите две съществени закани против шпионаж са Турция и Иран, а Фезер уточни и Северна Корея като страна, която е " мощно ангажирана в разследващи интервенции " в Германия. Както Иран, по този начин и Турция се концентрират върху лица и групи, считани за част от политическата съпротива на държавното управление, акцентира BfV.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР