Германска железопътна компания е обявила свободно работно място за администратор

...
Германска железопътна компания е обявила свободно работно място за администратор
Коментари Харесай

Германските железници се нуждаят от експерти по MS-DOS и Windows 3.11, за да поддържат дисплеите на водачите във влаковете

Германска железопътна компания е оповестила свободно работно място за админ на Windows 3.11. В допълнение към уменията за работа в работна група с 30-годишната Оценка за съвместимост Windows, работодателят търси претендент с опит в MS-DOS. Необходимо е да се управляват системи със 166MHz процесори и 8MB RAM.

Може да наподобява малко тревожно, че актуалните железници към момента работят с такива остарели системи. Но сериозно значимите системи постоянно се придържат към философията „ в случай че не е счупено, не го поправяй„. Ентусиастът Konkretor, който споделя свободното работно място в X Twitter, изяснява, че компанията дава отговор за железопътните табели за съвсем цяла Германия.

Свободното място към този момент е освободено. Той означи, че служащият ще поддържа и актуализира наследените остарели системи, които са от основно значение за активността на железницата. По-конкретно, софтуерът дава отговор за „ системата за проявление на информация в кабината на машиниста на високоскоростните и районните влакове. Тя демонстрира на машиниста в действително време главните механически данни “.

Windows 3.1 е известна с това, че е първата операционна система на Microsoft с графичен потребителски интерфейс и интегрирана мрежова работа с мрежови стек в предпазен режим. Microsoft пусна тази операционна система през 1992 година и приключи поддръжката ѝ на 31 декември 2001 година

Според полемиките във форума Hacker News системата и в този момент се употребява в немските влакове ICE 1 и ICE 2. Твърди се, че MS-DOS и Win 3.11 ще бъдат в употреба до 2030 година или даже по-късно. Твърди се също по този начин, че една от железопътните системи, работещи с Win 3.11, има BIOS от 1996 година и процесор с периодичност 166 MHz плюс 8 MB RAM.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР